miércoles, 18 de marzo de 2009

Σπαγγετι, jamon και σκορδο









Το jamon είναι απο ενα τα προιόντα που κάνει τους ισπανούς περήφανους! Αυτο το προσούτο τρώγεται ολες τις ώρες,μια απο τις συνηθισμένες εικόνες είναι αυτή της μαμάς στο πάρκο να δίνει το απογευματινό σαντουιτς με χαμον στο παιδί. Σήμερα θα γράψω μια συνταγή με jamon.


Σπαγγέτι με jamon και φασολάκια


Για 4 μερίδες:

100 γρ jamon iberico σε κομματάκια ή φλούδες,αυτό ανάλογα με τα γούστα

1 πακέτο σπαγγέτι

150 γρ φασολάκια και 150γρ καρότα

3 σκελίδες σκόρδο,ελαιόλαδο και αλάτι



Καθαρίζουμε τα φασολάκια,κόβουμε τις ίνες και τις άκρες, τα κόβουμε σε σχήμα σπιρτόξυλου και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Ακολοθούμε την ίδια διαδικασία για τα καρότα.Βράζουμε τα σπαγγέτι. Οταν όλα τα συστατικά ειναι έτοιμα,σε ενα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο,αφου το έχουμε καθαρίσει και κόψει σε φέτες. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να πάρει το άρωμα του σκόρδου και τοτε βάζουμε τα σπαγγέτι,τα φασολάκια και τα καρότα και τα ανακατέυουμε καλά,το μείγμα θα πάρει το άρωμα του σκόρδου. Στο τέλος προσθέτουμε και το jamon. Το άλατι το χρησιμοποιούμε μονο στη κατσαρόλα για τα συστατικά που θέλουμε να βράσουμε,το jamon έχει αρκετό αλάτι,αρα δε χρειάζεται να προσθέσουμε!


Τα σπαγγέτι θα πάρουν το άρωμα του σκόρδου και ετσι παίρνουμε άρωμα ισπανίας,μιας και οι ισπανοί χρησιμοποιούν πολύ το σκόρδο στην κουζίνα τους!



Espaguetis,jamon y ajo




Para 4 raciones:

100 gr jamon iberico en piezas o en lonchas,segun los gustos

1 paquete espaguetis

150 gr judias verdes y 150 gr zanahorias

3 dientes de ajo,aceite de oliva y sal


Limpiamos las judias verdes,cortamos las fibras y las puntas,las cortamos en forma de cerilla y las hervimos durante 5 minutos. Hacemos lo mismo con las zanahorias. Hervimos los espaguetis. Cuando todos los ingredientes estan listos,en una sarten grande ponemos el aceite de oliva y doramos el ajo,despues de haberlo cortado en lonchas. Dejamos que el aceite coge el aroma del ajo y añadimos los espaguetis,las judias verdes y las zanahorias y los mezclamos muy bien,de esta forma,la mezcla coge el aroma del ajo. Al final ponemos el jamon. La sal solo se necesita cuando vamos a hervir los indegrientes,el jamon tiene bastante sal,asi no es necesario añadirla.

Que aproveche!


No hay comentarios: