jueves, 21 de mayo de 2009

Πιπεριές παντρεμένες με φέτα και ζύμη





Λοιπόν ώρα να γράψω μια απο τις αγαπημένες μου συνταγές!

Πιπερόπιτα!


Τα υλικά:


'Ετοιμη ζύμη,2 φύλα για τη πάνω και τη κάτω στρώση
4 πιπερίες μεγάλες,2 πράσινες και 2 κóκκινες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κιλό φέτα
πιπέρι,αλάτι και 1-2 κουταλιές αλέυρι,βούτυρο


Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα ή γενικά όπως θέλουμε αλλα να μην είναι και πολύ μικρά τα κομμάτια αλλα ούτε και πολύ μεγάλα! Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μεσα τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά γύρω στη μισή ώρα. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα,μάλλον θα έχουν βγεί και υγρά απο τις πιπεριές και για αυτό βάζουμε και μια ή δυο κουταλιες της σούπας αλευρι. Και μετά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και βάζουμε τη πρώτη ζύμη,ρίχνουμε το μείγμα και μετα τοποθετούμε και το δεύτερο φύλο. Το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λέπτα στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!!

No hay comentarios: